ΟΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ …

ΒουδαπέστηΒουδαπέστη: Η κρεμαστή γέφυρα των αλυσίδων με τα λιοντάρια, Ζέτσενυ . Η παλαιότερη γέφυρα της πόλης που ενώνει τη συνοικία της Βούδας με την Πέστη χτίστηκε χάρη στον κόμη Σέτσενι που ανέθεσε στους Κλαρκ και Κλαρκ – αρχιτέκτονα και μηχανικό – την κατασκευή της. Η γέφυρα, που ολοκληρώθηκε το 1849, υπέστη καταστροφές στη διάρκεια του πολέμου και ξαναχτίστηκε το 1949 στην εκατοστή της επέτειο. Με φύλακες δύο τεράστια λιοντάρια χωρίς γλώσσες, φιλοτεχνημένα από τον Γιάνος Μάρτσακλο, ο οποίος απογοητευμένος από την παράλειψη έπεσε στο ποτάμι.

 

Πράγα Γέφυρα του Καρόλου

 

 

Πράγα: η διάσημη γέφυρα στην Πράγα, η γέφυρα του Καρόλου βρίσκεται στον ποταμό Μολδάβα στο κέντρο της πόλης. Χρονολογείται από το 1357, έχει μήκος 515 μέτρα και πλάτος περίπου 10 μέτρα. Διακοσμείται από 30 αγάλματα ηγεμόνων και αγίων. Θεωρείται το πιο σημαντικό αξιοθέατο της Πράγας και εδώ θα τραβήξετε τις πιο όμορφες φωτογραφίες!

 

 

Λονδίνο Tower Bridge

 

Λονδίνο η γέφυρα Tower Bridge. Πρόκειται για πολύ σημαντικό αξιοθέατο και είναι ένα θαύμα της νεογοτθικής αρχιτεκτονικής που χτίστηκε το 1894. Αντλίες ατμού σήκωναν και χαμήλωναν τα δύο μέρη της με σκοπό να περάσουν τα ατμόπλοια που μετέφεραν εμπορεύματα. Η θέα του ποταμού Τάμεση από εκεί είναι πολύ εντυπωσιακή!

Παρίσι Γέφυρα Μεγάλου ΑλεξάνδρουΠαρίσι, η ωραιότερη γέφυρα της πόλης του φωτός είναι για πολλούς η γέφυρα του τσάρου Αλεξάνδρου του 3ου η οποία είναι κτισμένη σε στυλ art nouveau με νύμφες και φτερωτά άλογα. Κατασκευάστηκε για τη Διεθνή Έκθεση του 1900.

 

 

Paris_France1Παρίσι, η παλαιότερη γέφυρα είναι η γέφυρα Pont Neuf και χρειάστηκαν 26 ολόκληρα χρόνια για την κατασκευή της (1578-1604),  Αποτελείται από 2 ανεξάρτητες γέφυρες, μία με 7 αψίδες και η άλλη με 5.Είναι πραγματικά διάσημη και είναι σήμα κατατεθέν για το Παρίσι.

 

Νέα Υόρκη Νέα Υόρκη : Η Γέφυρα του Μπρούκλιν! Είναι μια από τις παλαιότερες κρεμαστές γέφυρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, ολοκληρώθηκε το 1883 και συνδέει τους δήμους της Νέας Υόρκης Μανχάταν και Μπρούκλιν περνώντας πάνω από τον ποταμό Ηστ Ρίβερ.

 

 

Σαν Φρανσίσκο Golden Gate Σαν Φρανσίσκο: η γέφυρα Golden Gate είναι κρεμαστή και κόκκινη, όχι χρυσή και έχει γίνει ένα από τα πιο διεθνώς αναγνωρισμένα σύμβολα του Σαν Φρανσίσκο, της Καλιφόρνιας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα κυρίως στα ανοίγματά της προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τη γέφυρα Verrazano-Narrows στη Νέα Υόρκη.

 

Βενετία Γέφυρα των Στεναγμών Βενετία: Η γέφυρα των στεναγμών (Ponte dei Sospiri). Μικρή, σκεπαστή και διάσημη. Έχει πάρει το όνομά της από τους αναστεναγμούς των καταδίκων που έβλεπαν για τελευταία φορά τον ήλιο και το νησάκι του Αγίου Γεωργίου πριν εκτελεστούν ή φυλακιστούν για πάντα.

 

 

 

 

Φλωρεντία Γέφυρα Ponte VecchioΦλωρεντία: γέφυρα Ponte Vecchio στον Άρνο είναι η παλαιότερη γέφυρα της Φλωρεντίας

 

 

 

 

Κωνσταντινούπολη Γέφυρα του ΓαλατάΚωνσταντινούπολη: η γέφυρα του Γαλατά διασχίζει των κεράτιο κόλπο. Στην τοποθεσία που βρίσκεται σήμερα η γέφυρα, χτίστηκαν παλαιότερα τέσσερις γέφυρες, η σημερινή πέμπτη κατασκευάστηκε το 1994. Είναι μια αναδιπλωμένη γέφυρα, 490 μέτρων. Από πάνω του διέρχονται αυτοκίνητα, τραμ, πεζοί.Πολύ συχνά είναι γεμάτη… ψαράδες!!! Στην βάση της γέφυρας υπάρχει ένας όροφος που στεγάζει μαγαζιά και εστιατόρια.